Toon van der Ploeg
Toon van der Ploeg

Welkom op de website van Toon van der Ploeg

Ik heb deze pagina opgezet omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren aan de waterskisport in Nederland en in het bijzonder wil wijzen op de mogelijkheden van deze sport voor mensen met een handicap. Het is mij helaas niet gelukt om regelmatig de site up-to-date te houden. Dat heeft deels ook te maken het winterseizoen. In de zomer, wanneer alles weer gaat kriebelen, zal ik proberen om op een leuke manier nieuwe relevante content toe te voegen.

Sinds 1990 ben ik actief waterskiër. Ik waterski met één arm omdat ik geboren ben zonder mijn linker onder arm. Ik ben sinds 1995 wereldkampioen op verschillende onderdelen. Tijdens het laatste WK (2005) in Schoten, België werd ik in mijn eigen discipline op alle onderdelen wereldkampioen. Daarnaast werd ik de overall kampioen over alle disciplines. 
Door de jaren heen heb ik geleerd dat waterskiën vele mogelijkheden biedt voor mensen met een handicap. Bij Varia Ski Groningen organiseren wij jaarlijks waterski kampen voor gehandicapten, juist om mensen kennis te laten maken met deze sport. 

Op deze site probeer ik zoveel mogelijk informatief te zijn over: 

- Waterskiën met een handicap
- Waterskien in het algemeen
- Mijn eigen activiteiten als wedstrijdskier / instructeur

 Toon van der Ploeg


Laatste nieuws

Momenteel zit ik met het Nederlands Handi Team op het EK in Londen. De prestaties vielen in de voorrondes voor mij ietwat tegen. Toch is het gelukt me te plaatsen voor de overall finales. Dit jaar worden er geen medailles meer gegeven in de individuele disciplines (Arm, Leg, etc, etc). Alleen de 3 beste heren en dames van het totale deelnemersveld ontvangen een medaille.
Op 8 en 9 juli was in Recetto de tweede ronde van de Euro Tour. Samen met Arnold, Wim en Captain Bert ben ik naar Itali? gereden en we hebben een fantastische wedstrijd geskied.
Het Dagblad van het Noorden heeft afgelopen zaterdag (24 dec) 10 mensen genomineerd voor de titel Stadjer van het jaar 2005. Omdat een sporter in de lijst niet mocht ontbreken, ben ik een van de 10 gelukkigen.
De genomineerden voor de titel Gehandicapte Sporter van het Jaar zijn bekend. Natuurlijk zal dit berichtje hier niet staan als dit niet iets met mij temaken had.
Tijdens de bondsraad vergadering van de Nederlandse Waterski Bond van 16-11-2005 is besloten mij en Denise de Haan te benoemen als Lid van verdienste.