Toon van der Ploeg
Toon van der Ploeg

28-08-06: Live @ Heron Lake, London

In het begin van de wedstrijd was het allemaal een beete verwarrend, maar uiteindelijk begrijpen we de nieuwe regels helemaal. Ik zal een poging doen hieronder een korte samenvatting te geven van de nieuwe reglementen op het EK Handi.

Wat is er veranderd?

Dit jaar zijn er eigenlijk 2 kampioenschappen in 1. Het gewone EK zal gewoon plaatsvinden zoals we gewend waren. Het grote verschil is dat er om organisatorische redenen besloten is om net als op een kampioenschap voor valide waterskiërs alleen maar medailles te geven voor de beste 3 heren en dames. Daarnaast wordt een losstaand "Overall" kampioenschap gehouden. Skiërs die in aanmerking komen voor een Overall medaille moeten in de voorrondes bij de beste 4 behoord hebben. Daarna zal de overall finale een "ski-off" zijn tussen de beste 4 heren en dames zijn.

Voordelen

De voordelen van deze manier van scoren zijn dat er nu veel meer competitie plaatsvindt tussen de aanwezige skiërs. Er wordt nu alleen nog maar onderscheid gemaakt tussen de heren en de dames. Daarnaast duurt de prijsuitreiking nu niet zo verschrikkelijk lang meer. Maar het belangrijkste voordeel is wel dat een EK Handi nu ook serieus genomen kan worden door onze collega skiërs. Om Europees kampioen te worden moet een skiër nu echt de beste prestatie neergezet hebben.

 

Terug